Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (2023)

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy Watch Active 2

Men er det nok til å hamle opp med Apple Watch Series 5?

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (1)

Ole Henrik JohansenogFinn Jarle Kvalheim

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (2)

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (3)

Smartklokker er noe vi nordmenn kjøper stadig mer av, og i takt med kjøpelysten blir også disse klokkene også stadig mer velfungerende og smarte.

Med introduksjonen av eSIM-støtte kan disse klokkene nå bruke mobilnettverket til å hente data eller ringes med uten behov for mobilen. Det gir deg mulighet til å legge mobilen hjemme og fortsatt være tilgjengelig via klokken.

Samsung var blant de aller første som tok i bruk denne muligheten til å bruke et eSIM, og har støttet det siden Gear S2 for en del år tilbake. Først i fjorårets Galaxy Watch ble eSIM fullt ut støttet i Norge, men den klokken var litt i største laget for enkelte.

Det har selskapet nå gjort noe med. Med den helt nye Galaxy Watch Active 2, får du minst like mye funksjonalitet som tidligere, pakket inn i en mer klassisk og nett klokke. Men er det nok til å hamle opp med konkurrentene?

I skrivende stund er det Apple Watch Series 5 som troner øverst på haugen i vår bok.

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (4)

Samsung Galaxy Watch Active 2 44mm LTE Stainless Steel

Pris
4990,-

(Video) 3 Bulan Kemudian: Review Samsung Galaxy Watch Active 2 Indonesia

Skjermoppløsning
360x360 piksler

Skjermstørrelse
1.4 Tommer

Skjermteknologi
OLED (AMOLED)

Remfarge
Brun, Sort, Rød, Lilla, Beige

Bredde
44 mm

Dybde
44 mm

Produktvekt
42 g

Tykkelse
10.9 mm

Funksjoner
Barometer, Innebygd pulsmåler, Innebygget trådløs lading, Vibrasjonsvarsel., Innebygd mikrofon, Gyroskop/Accelerometer, eSIM

IP-klassifisering (grad av beskyttelse og vann / støvtett)
IP68

Bluetooth
Ja

Bluetooth-versjon
5.0

Innebygget satelittnavigasjonssystem
Ja

Mobilt bredbånd (WWAN)
Ja

Mobilnett
4G (LTE)

NFC
Ja

Trådløst nettverk
Ja

Trådløs nettverksstandard
802.11b, 802.11g, 802.11n (Wi-Fi 4)

Intern lagringsplass (størrelse)
4 GB

Boett, materialer
Rustfritt stål

Klokkerem (materiale)
Skinn

Type glass
Gorilla Glass

RAM-minne
1536 MB

Operativsystem (Den siste versjonen)
Tizen OS 4.0

Prosessorhastighet
1.15 GHz

Batterikapasitet
340 mAh

Lanseringsår
2019

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (5)

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (6)

(Video) Samsung Galaxy Watch Active 2 After Two Weeks

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (7)

Samsung Galaxy Watch Active 2 er definitivt mer kompakt enn Galaxy Watch 46mm.

Mye av grunnen er at Active 2 ikke har en såkalt bezel-ring, slik at du har en ren skjermoverflate som brer seg helt ut til kanten av klokken, og rundes elegant av mot urkassen. Ikke helt ulikt løsningen Apple har praktisert på sine smartklokker, eller hva produsenten selv gjør med mange av sine mobiltelefoner.

Vi liker denne løsingen, og kombinert med at klokken i seg selv også er rund, gjør at du får et klassisk preg på denne Active 2.

Også reimfestene på selve klokka, de såkalte luggsene, er små og nette. Kombinert med en smal reim i skinn er dette en klokke som ligger godt og komfortabelt mot håndleddet ditt – uten at den virker dominerende.

Det eneste som bryter med den ellers så stilrene klokken, er de to funksjonsknappene på den høyre siden av skjermen. Men disse stikker minimalt ut fra selve kassen, så du blir ikke stukket i hånden av disse når du bøyer håndleddene.

Den nye utgaven kommer i 40 og 44 mm størrelse, og det er sistnevnte vi har testet. Det kan også være verdt å nevne at klokken kommer i tre ulike farger; sort, gull eller sølv.

Prisene starter rett i overkant av 4500 kroner på nett for den minste utgaven med 4G. Du får også klokken uten eSIM-støtte, og da til en litt hyggeligere pris.

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (8)

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (9)

En ting som er viktig når du skal bruke en smartklokke er batteritid. Og Galaxy Watch Active 2 er ganske god på akkurat dette feltet. Men nøyaktig hvor lenge klokken holder mellom besøkene til laderen kommer an på spesielt en ting. Vil du at skjermen skal stå på hele tiden eller ei?

Velger du at klokkens skjerm skal stå på hele dagen holder den omlag to dager på batteriet. Det betyr at den holder klarer seg litt lenger enn Apples nyeste Watch-modell, som også holder det gående rundt to døgn om du velger å ha skjermen påslått kontinuerlig.

Om du heller vil ha skjermen slik at den aktiverer seg når du løfter armen eller tapper på den, vil du omlag doble batteritiden.

Klokken leveres sammen med en trådløs lader, men den er annerledes enn tidligere klokkeladere fra Samsung, og minner mest om den Apple bruker til sin Watch. Watch Active 2 registrerer om du holder en eldre Samsung-lader inntil, men den vil ikke virke fordi klokken mener laderen ikke er «original».

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (10)

Noe av det som kjennetegner en smartklokke med treningsfunksjoner er at den skal bruke pulsmålinger til å skjønne når du trener – og ikke minst hva du trener på.

Samsung har hatt denne muligheten en god stund, men med Active 2 får du en løsning som er flinkere til å plukke ut hvilken form for trening du er i gang med. Før kunne det ofte dukke opp at du var ute og jogget, selv om du gjorde noe annet, mens systemet nå er langt mer presis i å sile ut hva du holder på med.

Her er Samsung vesentlig flinkere enn Apple. Apples klokke forstår at du trener, og spør deg om du vil aktivere en treningsrunde og i så fall hvilken sport. Men den starter ingenting helt automatisk og den vet ikke akkurat hva du holder på med.

Samtidig virker det som pulsmåleren er blitt mer presis og er vesentlig mer stabil under trening. Tidligere Samsung-klokker har tidvis mistet oversikten over pulsen under krevende aktivitet.

Pulsmålingene brukes også til å se hvor god søvn du får. Apple har ikke søvnmåling, selv om det går rykter om at det er nært forestående. Du får en fin og enkel oversikt over søvnen din, og kan se lett hvor mye av natten som er brukt på å drømme eller sove i dyp søvn.

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (11)

I likhet med Galaxy Watch 46mm har også Active 2 innebygget støtte for eSIM, og det er en funksjon vi har blitt meget glad i.

Det gjør nemlig at du står mer fritt til å la mobilen ligge igjen hjemme, og fortsatt ha en smartklokke som kan brukes til å trene, ringe, motta og sende meldinger med mer. For eksempel er dette praktisk når du skal på en skogstur, og ikke vil ha med mobilen, men fortsatt være mulig å nå.

Lydkvaliteten når du snakker via klokken er slettes ikke ille. Den kan sammenlignes med høyttalerfunksjonen på telefonen.

Det er enkelt å legge inn eSIM via Wear-appen på mobilen din. Du får tilsendt en QR-kode som du scanner inn via kameraet. Resten tar appen seg av, og vipps så er klokken på nett.

Du trenger mobilen for å sette opp klokken, men etter det kan de leve separate liv. Batteritiden til klokka blir likevel vesentlig lenger om du har mobilen innen rekkevidde.

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (12)

Første gang du setter opp klokken så vil du merke at den er ganske iherdig i å gi deg tilbakemeldinger og varsler.

(Video) Samsung Galaxy Watch Active 2 - Análise

Problemet er at varslene popper raskt opp, og er du for eksempel ute å går en tur med jakke på deg, opplever vi stadig at vi ikke er raske nok til å trekke frem klokken før varslet er borte. Her kunne det fint bli hengende lenger, eller ha lagt seg som varig varsel.

Du kan temme lysten til å varsle for denne klokken, så det er opp til deg hvor intens du ønsker at klokken skal være på akkurat dette feltet.

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (13)

Noe av det vi liker godt med den nyeste Apple Watch-modellen er at du har tilgang til det samme app-markedet som du har med andre Apple-dingser. Med andre ord skal det mye til at du ikke finner noe som passer det du er på jakt etter.

Her tilbyr ikke Samsung ikke i nærheten like mange muligheter. Det skal sies at det følger en grei bunt med forhåndsinstallerte apper, men fortsatt hadde vi ventet å finne langt mer.

Men på noen områder er utvalget langt bedre. Wear-appen har et solid utvalg urskiver, og du kan tilpasse disse som du vil.

Klokken har også en reimbredde som er vanlig på klokker, slik at du neppe får noen problemer med å kjøpe en ekstra reim som skiller deg fra mengden.

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (14)

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (15)

Samsung viderefører skjermen fra sin foregående modell. Og med sine 360 x 360 piksler er det fortsatt blant de høyere oppløsningene du kan få på en smartklokke i skrivende stund.

Sammenligner vi med Apple Watch Series 5 sin skjerm, havner den et stykke bak. Skjermen til Apple er så vidt høyere oppløst, men den ser langt skarpere og mindre pikselert ut enn Samsungs. Det kan skyldes forskjeller i type OLED-skjermer mellom dem.

Utenom skarphet er skjermen fortsatt rask og presis i responsen.

Funksjonsknappene fungerer godt sammen med menyene. Likevel må vi si at vi stadig tar oss i å savne funksjonsringen fra Galaxy Watch. Den mekaniske måten å navigere menyene på gjorde det en del enklere og smidigere å bruke den større klokken.

Samtidig ser vi at det er nødvendig å gi avkall på denne for å kunne ha en såpass tøff og stilren klokke, og det må sies at det er imponerende hvor mye mer kompakt og smekker denne føles fremfor den forrige modellen fra selskapet.

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (16)

Samsung fortsetter i et godt spor hva gjelder smartklokker med Galaxy Watch Active 2. Den tar med seg mange av de gode egenskapene fra den foregående modellen til selskapet, og byr samtidig på en del forbedringer.

Du får blant annet et flott utseende, og dette er nok den beste klokken du kan kjøpe dersom du er på jakt etter noe rundt og klassisk å ha på håndledet.

Active 3 har dessuten blitt bedre til å skjønne hva slags aktivitet du bedriver, og for oss er pulsmåleren blitt mer presis og ikke minst mindre trøblete under trening. Kombinert med støtte for eSIM og godkjent batterilevetid, er dette en totalpakke som nok passer mange godt.

Sammenlignet med konkurrentene holder den seg også et hestehode foran de fleste, i alle fall om vi kun ser på de som er myntet på deg med en Android-telefon. Tar vi med Apple-brukere i tillegg, havner denne klokken fort litt i skyggen av Apple Watch Series 5, som etter vår mening er den beste smartklokken på markedet – hvor bedre skjerm, flere apper og enda mer fokus på helse i form av målinger av hjerte veier i dens fordel. Det hører med at Samsung har lovet EKG-funksjon også for denne klokken, men løsningen er ikke på plass ennå.

Galaxy Watch Active 2 tar en soleklar pallplass i vår bok, og som Android-bruker er dette den beste løsningen på markedet akkurat nå. Med andre ord gjør den seg fortjent til et Anbefalt-stempel fra oss.

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (17)

Den beste klokken for deg med iPhone.

Apple Watch Series 5 4G 44mm Stainless Steel with Sport Band

fra

9758:-

(Video) Ringke Air Sport Case Unboxing For Samsung Galaxy Watch Active 2

Som Apple-bruker vil du få den aller beste opplevelsen og totalpakken om du velger selskapet egen smartklokke til bruk mot din iPhone. Det eneste denne klokken savner sammenlignet med konkurrentene er søvnmåling, noe som ifølge ryktebørsen skal være på vei.

annonse

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (18)

Klokken som automatisk skjønner det meste du driver med

Fitbit Ionic: Adidas Edition

Fitbit har lenge vært markedsledende på smartbånd, og med denne klokken får du med deg det beste fra disse. Klokken har god batteritid, og du trenger ikke passe på å sette i gang målinger når du skal trene eller sove. Her skjer alt automatisk, og klokken sender alle data over til det som kanskje er den enkleste og mest brukervennlig smart-appen på markedet.

annonse

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Test - Tek.no (19)

Best til trening

Garmin Fenix 6

fra

3940:-

Garmin har med sin Fenix-serie laget en klokke som er meget god til deg som trener mye. Her får du apper og funksjoner som er skreddersydd for trening og aktivitet, pakket inn i et ytre som både er robust og tøft å se på.

annonse

Mer om

Galaxy WatchSmartklokke4GSamsung Galaxymobil

FAQs

Where is the IMEI number on Samsung watch 2 active? ›

Samsung Galaxy Watch Active2 - View Device ID (ESN / IMEI / MEID)
 1. From the watch screen, press the. Home button. to open the apps screen.
 2. Double-tap the. Settings icon. .
 3. Tap. About Watch. .
 4. Tap. Device. .
 5. View the IMEI. If the IMEI can't be viewed from the device, refer to View Device Info - Verizon Website (if applicable).

Does Galaxy Active watch have IMEI number? ›

There is a very easy way to see the IMEI code in a Samsung Galaxy Watch Active through a hidden code in the system. The IMEI code identifies a mobile device uniquely, each Samsung device has its own IMEI code, this code must be printed on the device box and in the case of devices with removable battery under it.

How do you test a galaxy watch sensor? ›

Open test mode on the watch by dialling *#0*# in the phone app. Scroll down to and select Sensor Hub. This may take some time to come up with a result, don't worry if you see a plain black screen for a while.

How do you activate eSIM on Galaxy Watch Active2? ›

Steps to set up an eSIM on a Samsung device.
 1. Go to Connections. Go to settings > Connections.
 2. Login to SIM Card Manager. Now you will see the SIM cards already on your device.
 3. Select Add Mobile Plan. ...
 4. Press Add plan using QR code. ...
 5. Read the QR code. ...
 6. Add it to your cell phone. ...
 7. Activate it on your Samsung phone. ...
 8. Verification.

Is IMEI same as serial number? ›

Like most electronics, mobile devices have serial numbers assigned to them at the factory. In addition, mobile phones also have IMEI numbers (short for "International Mobile Station Equipment Identity") that can be used to identify an individual handset.

Does smartwatch have IMEI number? ›

The IMEI is located on the back of the Care Smart watch.

How do I know if my Galaxy Watch is original? ›

Unboxing the Genuine Samsung Galaxy Watch 4 - YouTube

How do I activate IMEI on Samsung? ›

How to register your Samsung product?
 1. 1 Open a web browser and Go to Your Service Page then click on Sign in with a Samsung Account. ...
 2. 2 Log into your Samsung Account.
 3. 3 Click on REGISTER MY PRODUCT.
 4. 4 Type in the product details (Serial no. ...
 5. 5 Scroll below and Select the Purchase date and attach your Proof of purchase.
Jun 30, 2022

How do I fix the sensor on my Galaxy watch? ›

NEW SENSOR "Fix" By Samsung SUPPORT! (Galaxy Watch 4) #shorts

How do I clean the sensor on my Galaxy watch? ›

Clean your watch

Clean it with a soft, lint-free cloth, and dry it thoroughly. Make sure that the Galaxy Watch/Fit is not exposed to dust, sweat, ink, oil, or any chemical products, such as cosmetics, sunscreen, antibacterial spray, hand cleaner, detergent, or insecticides.

How do I calibrate my Samsung watch? ›

How to Calibrate Galaxy Watch 4 Blood Pressure Measurement

Does Galaxy Watch Active2 have eSIM? ›

The smartwatch supports Electronic SIM card (eSIM), Samsung Pay, MIL-STD-810G, 50m waterproof (IP68), ECG certified, and Touch-sensitive bezel. The key feature of the Samsung Galaxy Watch Active 2 is 1.4 inches screen and the screen type of the smartphone watch Super AMOLED capacitive touchscreen.

How do I activate eSIM on my smartwatch? ›

Basically all you need to do is to open Smartwatch application (like Galaxy Wearable) on your phone, follow the steps to pair your phone and smart watch via Bluetooth, when prompted, choose eSIM activation menu and follow steps to scan the QR code provided with your eSIM purchase.

How do I connect my eSIM to my Samsung watch? ›

Samsung Galaxy Watch - Set up and activate eSIM
 1. Go to the Start screen of your mobile device.
 2. Open the menu by swiping up on the screen.
 3. Tap Samsung.
 4. Tap Galaxy Wearable. ...
 5. Tap START THE JOURNEY.
 6. Pick your device, in this case, Galaxy Watch.
 7. Your Galaxy Watch and mobile phone will attempt to pair using Bluetooth.

How do I find the IMEI number on my Samsung watch? ›

Samsung Galaxy Watch - View Device ID (ESN / IMEI / MEID)
 1. From the watch screen, press the. Home button. to open the apps screen.
 2. Settings. .
 3. About Watch. .
 4. Device. .
 5. View the IMEI. If the IMEI can't be viewed from the device, refer to View Device Info - Verizon Website (if applicable).

What does a serial number tell you? ›

A serial number (SN) is a number assigned to each individual product in order to distinguish that product from all others. The serial number is sometimes used only for warranty control and sometimes used for both warranty control and for version control.

What is check serial number? ›

Check Serial Number: This field is used for serially numbering personal checks. These numbers appear on the customer's account statements.

How do I check my IMEI number? ›

What and where is my IMEI number?
 1. Dial *#06# from your device.
 2. You'll see your IMEI number displayed on your screen.

How can I check IMEI for free? ›

Check your IMEI for free
 1. Dial *#06# to retrieve the device IMEI number. The IMEI is a unique number assigned to your phone. ...
 2. Enter the IMEI in the field below. ...
 3. Get information about your gadget in seconds.

How long is the IMEI number? ›

IMEI or International Mobile Equipment Identity number is used to uniquely identify a mobile device on the network. Every mobile phone, GSM modem or device with a built-in phone/modem has a unique 15 digit IMEI number. Based on this number, you can check some information about the device, like a brand or model.

How do I know if my Samsung Active 2 has warranty? ›

How To Do A Samsung Warranty Status Check Online?
 1. Step 1: Open a web browser on your computer, smartphone, or tablet, and navigate to this webpage: https://www.samsung.com/in/support/your-service/main.
 2. Step 2: If you already have a Samsung account registered, click on the 'Sign In' button.

How many versions of Samsung Galaxy Watch are there? ›

There are four main Samsung Galaxy Watch models: the Samsung Galaxy Watch, Samsung Galaxy Watch Active, Samsung Galaxy Watch Active2, and Samsung Galaxy Watch 3. Each model comes in several variants with slightly different features.

How do I know what model my Samsung watch is? ›

Know Your Samsung Watch. The Ultimate Guide to Samsung Watch Identification.
 1. Press the power button.
 2. Go into settings app.
 3. Press about watch and you will see the model number.
Oct 6, 2020

Why is my IMEI number not Recognised? ›

However, the IMEI number missing on your Android phone is usually because of the loss of core system components. More so, the core Android system components don't get missing on their own; it could either result from an inadequate system update or when a user tried manipulating the software.

How do I activate my IMEI? ›

Activate through your carrier's website.
 1. The process is slightly different, but generally you will need to log in, select the line you are activating a device on, and then enter the IMEI number for the phone you are activating.
 2. If you're activating a prepaid plan online, you will likely need to enter an Activation Code.

Can you get IMEI number from serial number? ›

Find your serial number, IMEI/MEID, or ICCID

Go to Settings > General and tap About. Look for the serial number. You might need to scroll down to find the IMEI/MEID, and ICCID. To paste this information into Apple registration or support forms, touch and hold the number to copy.

How do I fix my Samsung watch 2 active? ›

Samsung Galaxy Watch Active 2: Press and hold both buttons on the watch until the device reboots. Samsung Galaxy Watch Active: Press and hold both buttons on the watch until the device reboots.

How do I make my Samsung watch more accurate? ›

Samsung Galaxy Watch - STEP COUNT FIXED [SOLVED] - YouTube

Why has my Galaxy watch stopped working? ›

If your watch's battery is completely discharged, it will not power on. You'll need to charge it before turning it on. If the watch will not power on, it doesn't seem to charge, or the light on the charger blinks, the problem could be anything from the battery, connection, the charger, or the watch itself.

Can you get Samsung watch wet? ›

The Samsung Galaxy Watch is water-resistant up to 50 meters and 30 minutes like the Galaxy Watch 4 and other Galaxy wearables. However, Samsung recommends avoiding fast-flowing water and thorough rinsing and drying if you expose the Galaxy Watch to chlorine or salt.

Why is my Galaxy Watch losing battery so fast? ›

Turn off network connections.

Keep in mind that you may not be able to use certain apps and features that require a Bluetooth, Wi-Fi, or Mobile network connection. Press the Home key (Power key) on your watch, and then tap Settings from the Apps screen. Tap Connections, and then turn off Bluetooth and Wi-Fi.

How tight should I wear my Samsung watch? ›

When measuring your heart rate, wear the Galaxy Watch Active2 snugly on your arm above your wrist as shown in the figure below. If you fasten the Galaxy Watch Active2 too tightly, the skin irritation may occur and if you fasten it too loosely, friction may occur.

How do I calibrate my Samsung Galaxy s2 active? ›

You can also access the Reset option from the Apps menu on your Watch Active2.
 1. Swipe right until you see the Apps menu on your watch.
 2. Tap the Settings icon.
 3. Select General > Reset and choose your preferred reset option: Back up data first or wipe everything.
May 21, 2022

How accurate is the Samsung active watch? ›

The Galaxy Watch Active's heart rate monitor delivered accurate results in testing. I again compared it with the Apple Watch, as well as a Polar H10 chest strap, and all three calculated an average heart rate of 125bpm during a one-mile walk.

How do I calibrate my smartwatch? ›

Galaxy Watch Blood Pressure Test + Calibration - YouTube

Does Samsung Active 2 need a SIM card? ›

No it doesnt. Sim cards for watches are digital sims. So no physical sim card need.

Do I need a separate SIM for Samsung watch? ›

No, you don't need to insert an eSIM in your watch - it's not a physical SIM and it will be automatically downloaded to your watch during the pairing process.

Where do I find my eSIM QR code? ›

To download your eSIM profile, you may receive an “activation code” and a QR code from an eSIM carrier. The activation code is in fact a download link. It is often in the format of a QR code that you will scan with the camera of your phone or tablet to install and activate your eSIM profile on your device.

Do you have to pay for eSIM? ›

There are no fees to activate an iPhone with an eSIM.

What is eSIM card Samsung? ›

An eSIM is a digital SIM that enables you to activate a price plan without the use of a physical SIM. To activate your eSIM, you need to activate an eSIM price plan and set up your phone for internet or establish a connection to a Wi-Fi network.

How does eSIM work on Galaxy Watch? ›

An eSIM is an embedded or electronic SIM card which is built into smartphones, tablet or wearable devices. With it, you can sync your wearables to smartphone and devices, and send and receive messages, notifications and calls on your eSIM device even when your device isn't near.

What SIM does Galaxy Watch use? ›

The Galaxy Watch comes with an eSIM embedded in the device so you can't take a card out to view the number (ICCID).

Does Samsung Galaxy watch Active 2 have LTE? ›

LTE connectivity lets you text, talk and stream music without your phone, and the powerful battery offers days of use per charge. This Samsung Galaxy Watch Active2 LTE smartwatch has an array of sensors that make it easy to track progress toward fitness goals.

What is the IMEI number on a Samsung watch? ›

Watch phone number: Displays the watch's phone number if the watch has LTE service. Model number: Displays the model number. Serial number: Displays the serial number. IMEI: Displays the watch's unique IMEI number.

Where is the serial number on my Samsung watch? ›

Through the settings
 1. 1 Open the Settings app on your watch.
 2. 2 Tap About watch.
 3. 3 The model number and serial number for your watch will be displayed.

How do you find Eid on active 2? ›

To locate the EID, IMEI, or ICCID number on the watch, navigate to and tap Settings on the watch. Swipe to and tap About watch, and then tap Device. Note: If you have a Gear S2, tap Gear info, and then tap About device. The EID, IMEI, or ICCID will show.

Where is the serial number on a Samsung watch box? ›

For Gear Watch Series, the details can be found on the back panel of your Gear Watch. The details is located on the bottom of the charging case of Icon GearX. The Serial Numberis often shortened to just S/N or SN. .

How do I check my IMEI number? ›

What and where is my IMEI number?
 1. Dial *#06# from your device.
 2. You'll see your IMEI number displayed on your screen.

How do I activate IMEI on Samsung? ›

How to register your Samsung product?
 1. 1 Open a web browser and Go to Your Service Page then click on Sign in with a Samsung Account. ...
 2. 2 Log into your Samsung Account.
 3. 3 Click on REGISTER MY PRODUCT.
 4. 4 Type in the product details (Serial no. ...
 5. 5 Scroll below and Select the Purchase date and attach your Proof of purchase.
Jun 30, 2022

What does an IMEI number look like? ›

How to find your IMEI number. You can learn your IMEI number in a few ways if you ever need it. The quickest way is to dial *#06# from your phone – the IMEI will appear on the screen. You can also go into your settings and look in the About section – most iPhones and Android devices will have it written here as well.

How many digits is Samsung serial number? ›

Samsung smartphones serial number is a 11 digit number.

What does Samsung serial number look like? ›

You can easily view these numbers directly on the phone or tablet. All you have to do is: Navigate to and open Settings, and then tap About phone or About tablet. The back of your device: The IMEI and serial number are printed in small text on the back of the device near the bottom.

Are serial numbers? ›

Serial Numbers. A serial number (SN) is a number assigned to each individual product in order to distinguish that product from all others. The serial number is sometimes used only for warranty control and sometimes used for both warranty control and for version control.

How do I find my Eid 32 digit number? ›

Send an SMS GETESIM message to 199 followed by the EID and IMEI number. You will receive a 32 digit activation code along with the 19 digit eSIM number and eSIM profile configuration details.

What is Eid number Samsung? ›

Samsung Galaxy Note20 5G

An EID is a serial number attached to a device that uses an eSIM. Your T-Mobile Team of Experts will need to update this number on your account before you can scan a QR code for activation of your postpaid plan.

What is a EID number? ›

An Employer Identification Number (EIN) is also known as a Federal Tax Identification Number, and is used to identify a business entity. Generally, businesses need an EIN. You may apply for an EIN in various ways, and now you may apply online.

How do you find the serial number on a watch? ›

The serial number is engraved on the case back of almost every watch. Older Rolex models have it between the lugs at 6 o'clock while newer models have it on the inner bezel. This number is unique to every watch and can tell you when it was produced. This is especially useful in Google and filter searches.

Videos

1. Samsung Galaxy Watch 4 İnceleme
(Mehmet Şahin)
2. Samsung Galaxy Watch Active 2 Unboxing and Setup
(Tekno Talks)
3. Browse Internet On Samsung Galaxy Watch 3 & Active 2
(Vids Tube)
4. Arrma Kraton 6S Jumps with 22T Mod1 Tekno Pinion and Broken Servo!
(sRCparadise)
5. This Smartwatch can Run BGMI ! *Watch-Phone*
(Tech Burner)
6. Samsung Galaxy Watch 4 Unboxing and Review
(Tekno Talks)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 02/07/2023

Views: 5337

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.